Support Wikipedia

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Ένα σπόρος που άνθισε και έγινε φυτό μέσα στο μπετό και το τούβλο

1 σχόλιο:

  1. βρωμουσα ή βρομοδενδρο ή βρωμοκαρυδια . επιστημμονικα Αείλανθος.
    εΙΣΗΧΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΤΟ 1800 ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΘΟΝΑ .αποτελει ζιζανιο το αναλογο σε φυτο της κατσαριδας. Επιβιωνει σε καθε περιβαλλον , προσαρμοζεται στις κλιματικες αλλαγες, οι κινεζοι παρασκευαζουν ισχυρα εντομοκτονα απο τους χυμους του, Κινδυνος μεχρι και καρκινος για τα παιδια εαν το βαλλουν στο στομα τους (π.χ να δοκιμασουν τη γευση των φυλλων κατι που το καναμε κι εμεις στα παιδικα χρονια στο Ξυλοκαστρο). Απο την αλλη οι ερευνητες πειραματιζονται με αυτο το φυτο για να φτιαξουν φαρμακα για διαφορες ασθενειες , και για τον κσρκινο. Τελος οι ριζες του παραγουν τοξικες ουσιες οι οποιες ξεραινουν σε μεγαλη ακτινα γυρω του τα αλλα φυτα.

    παραθετω και μερικες αλλες πληροφοριες για οσους θελουν να την ψαξουν

    1.Τα ζιζάνια προσαρμόζονται στις κλιματικές αλλαγές
    2.«Βρομούσα η Βρομόδεντρο» ήγουν επιστημονικά ο Αϊλανθος ο αδενώδης (Ailanthus glandulosa), αυτοφυές στην ΚΙνα, ημιαυτοφυές στη χώρα μας, (το έφερε ο βασιλεύς Οθων) με φύλλα σύνθετα, πολύ μεγάλα, πτεροειδή, περιττόληκτα, με φυλλάρια ωοειδή έως λογχοειδή, οδοντωτά. Ανθη κιτρινόλευκα και δύσοσμα («Εφηρμοσμένη δασοπονία» Σ. Μπούσιου, Βοτανικόν φυτολογικόν λεξικόν Δ. Καβάδα.


    3. Ο Γ. Σουφλιάς Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και συντονιστή του προγράμματος αναδάσωσης δήλωσε ότι στα προγράμματα αναδασώσεων θα φυτευτούν – μεταξύ των άλλων – Αείλανθοι και ψευδακακίες.
    Η ψευδακακία (Robinia pseudacacia) είναι δέντρο της Βόρειας Αμερικής (με γεωγραφική εξάπλωση από την Πεννσυλβανία μέχρι την Αλαμπάμα), ενώ ο Αείλανθος (Ailanthus altissima) είναι ένα φυτό της Κίνας.
    «Τα ξενικά είδη θεωρούνται μια από τις σημαντικότερες απειλές για τα οικοσυστήματα καθώς ανταγωνίζονται τα ντόπια είδη, αλλάζουν τη δομή της βιοκοινότητας και επηρεάζουν την παραγωγικότητά τους» εξήγησε στο in.gr/news η Μαργαρίτα Αριανούτσου, καθηγήτρια Οικολογίας στη Σχολή Βιολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών και επικεφαλής της ελληνικής ομάδας.
    Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η «βρωμοκαρυδιά» ή Ailanthus altissima, ένα ασιατικό δέντρο που έφτασε στην Ευρώπη από την Κίνα τον 18ο αιώνα και πλέον απαντάται παντού στην Ελλάδα, ακόμα και στους δρόμους της Αθήνας.

    Δύο ακόμα επιτυχημένοι παρείσακτοι είναι το Οxalis pes-caprae, ένα φυτό με όμορφα κίτρινα λουλούδια, γνωστό σε ορισμένες περιοχές ως ξινοτρίφυλλο ή ξυνήθρα, καθώς και η Ambrosia, ζιζάνιο που παράγει ένα από τα ισχυρότερα αλλεργιογόνα.

    Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, 5.789 είδη ξενικών φυτών αναγνωρίστηκαν στη νέα μελέτη, συγκριτικά με μόλις 1.568 το 1980, αναφέρουν στην επιθεώρηση Preslia οι ερευνητές του προγράμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή